MINI-BOMBASTISK LANDSBYGDSPOP FRÅN VÄSTERBOTTEN.

 

I Göteborg har Anna Henriksson spelat flitigt med band som Judiths, Lofot och Mira Aasma. Nu tar hon steget och går solo. Musikaliskt låter det lite som att Säkert! har blivit bästis med Robyn. Skogen möter city. I samarbete producenten Anton Alvin (FLAWS) har ljudbilden vuxit fram. Spänningen låg i att bibehålla Annas arv och ton, och samtidigt låta det möta en annan, mer elektronisk värld.

”Jag gillar det bombastiska som Anton kan skapa. Tillsammans med mina minimalistiska och lite naiva melodier blir det en fin mix. Sången ska kännas som att den viskas rätt in i örat. Typ den känslan vill vi åt.” säger Anna Henriksson, låtskrivare.

Uppvuxen i en järnvägskorsning utanför Vännäs levde Anna omgiven av slöjd och musikinstrument. I tio år har hon nu bott i Göteborg. I tio år har hon längtat hem. Någonstans i skaren på väg till bussen hittade Anna ett sätt att förhålla sig till de blå tonerna.

”Idén till låten kom till mig på en av mina skogspromenader. Det var vår och fåglar kvittrade. Jag tänkte på alla coola grejer som djur kan göra. Bävrar bygger aseffektiva dammar och skräddare kan gå på vattnet. Nattfjärilar flyger in i lampor fastän de dör av det. En del av de sakerna gör vi människor också, och andra är helt omöjliga. Vissa av de här djuren jag har skrivit om skulle lika gärna kunna vara människor. Vi är ju djur. We are animals.”

Annons